• Dansk
    • English

Tag på cykel- eller vandretur i Vejle Ådal

  • Vejle Ådal Attraktion i Vejle

 

Danhostel Vejle ligger lige ned til den smukke Vejle Ådal der også kaldes Danmarks Naturpark. Her finder du rigtig mange cykel- og vandrestier. Den mest anbefalede er ”Bindeballestien”, der følger den nedlagte Vandelbanes spor fra Vejle igennem Ådalen til Bindeballe ved Hærvejen. En smuk tur i naturen.

Attraktioner i og omkring Vejle Ådal
Området er stort men de fleste attraktioner i Vejle Ådal kan nås på ca. 15 minutter i bil fra Danhostel Vejle. Man kan let få en god dagsudflugt ved at køre til de forskellige steder hvis man ikke vil cykle hele vejen.

De meste kendte attraktioner er Egtvedpigens Grav, Ravningbroen fra vikingetiden, Bindeballe Købmandsgård, Den gammeldags landhandel og købmandsmuseum, Randbøldalmuseet med bl.a. vandeksperimentarium, Randbøl Hede, Frederikshåb Plantage og Robert Jacobsens og Jean Clareboudts imponerende skulpturer i Tørskind Grusgrav.

Godt tip fra os
Et besøg værd er også den gamle barokkirke i Nørup med det smukke løgformede tag og området omkring Engelsholm Slot og sø. Renæssanceslottet Engelsholm er smukt beliggende ved bredden af Engelsholm Sø, omgivet af skov og park.

Fakta
Vejle Ådal er Østjyllands længste og mest markante tunneldal, dannet og udskyllet af sommersmeltevand under sidste istids østjyske iskappe, gennem tusinder af år.

I ådalen løber Vejle Å, og den strækker sig ca. 20 km mod vest fra Vejle og ender i øst i Vejle Fjord. Danmarks Naturfredningsforening fremsatte i marts 2017 forslag til fredning af et areal på 858 hektar i Vejle Ådal. Det drejer sig om en strækning på godt 7 km af dalen, med varierende bredde. Det naturskønne område er velbesøgt af mange året rundt.

Læs mere om Vejle Ådal her.

Se andre gode attraktioner i og omkring Vejle her.

Book dit ophold hos Danhostel Vejle allerede i dag

 


 

Planlæg jeres familieferie på Danhostel Vejle